Община Дупница иска информация от домоуправителите за броя на кучетата

DenNews.bg
27.02.2018
размер на текста:

Община Дупница натовари домоуправителите с отговорност за преброяване на домашни кучета, включително и за това дали кучетата са регистрирани или не.
От пресцентъра на общината съобщават, че на домоуправителите са изпратени писма, след като в общината е входирано писмо от Районна прокуратура-Дупница във връзка със зачестилите случаи на нападнати хора от домашни кучета.
Съгласно Наредбата за регистрацията и условията за отглеждане на кучета-компаньони, съобразени с техните физиологически и поведенчески особености, всички домоуправители в срок до 5 дни от получаване на настоящото писмо трябва да входират в общинска администрация Дупница броя на регистрираните домашни кучета, отглеждани в блока/кооперацията, както и броя на нерегистрираните четириноги.
Домоуправителите могат да подадат информацията и по електронен път – email: admin_dupnitsa@dupnitsa.bg

Регистрацията на домашните любимци става в деловодството на общината. Регистрацията се прави еднократно. Всяка година се плаща 10 лв. такса на куче, като от нея са освободени кастрираните кучета.
Глобата при установяване на нерегистрирано куче е в размер от 50 до 100 лв. за физически лица и 100 - 250 лв. за юридически лица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети