Кметът Крум Маринов: Областният Виктор Янев обяви война на община Бобошево, лиши хората от имоти и работа, спря крупна инвестиция!

DenNews.bg
23.02.2018
размер на текста:

 Областният управител Виктор Янев е обявил война на община Бобошево и жителите й. Това обяви пред журналисти кметът на Бобошево Крум Маринов, като изложи и конкретни факти.

"Виктор Янев лиши 60 наследници от собственост върху земеделски земи. Заради незнание или заради съветите на калпавите си юристи Виктор Янев лиши община Бобошево от крупна инвестиция и вливане на 400 000 лева в бюджета, както и от разкриването на още 17 нови работни места, обясни кметът на малката община край Струма.

Маринов обясни пред журналисти, че за земеделски земи, които временно се стопанисват от община Бобошево по чл. 19,, са подадени 60 заявления от наследници за възстяновяване на собствеността в реални граници. За всеки от имотите от Общинската служба "Земеделие и гори" е получено и възлагателно писмо за възстановяването им в реални граници по Параграф 27. Но общината е с вързани ръце, тъй като от областната управа е дошло уведомление, подписано от губернатора, че преди да бъдат възстановени, земеделските земи трябва да бъдат актувани като частна общинска собственост. Това отлага във времето и спъва процедурата, според Маринов и юристите му е в нарушение на закона и вкарва община Бобошево в абсолютно нарушение. 

Другият спор, възникнал между общината и областна управа е отново за земеделска земя. Става въпрос за съсобствен имот с местната кооперация Свобода", който е разделен с протокол за делба още през 2008-а година и за който и двете страни имат нотариални актове. Сделката е изповядана пред нотариус, проверена е и от прокуратурата. За имота, който е общинска собственост, има и интерес от инвеститор, при реализирането на който в общината ще се влеят 400 00 лева и ще бъдат открити нови 17 работни места. Но и тук има проблем от областна управа, тъй като се води дело, с което се оспорва сделката по разделяне на съсобствеността върху земеделската земя. 

Редакцията на dennews.bg очаква официалната позиция и на областна управа по така изнесените факти от кмета на Бобошево Крум Маринов

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети