Полицаи спретнаха гонка на автокрадци, метнали се на луксозна кола

DenNews.bg
20.02.2018
размер на текста:

Автокрадци са заловени след преследване с полицията по улиците на София. Крадците подкарали автомобил за около 90 000 лева, който бил оставен с включен двигател, съобщава Нова телевизия.
Задържаните при гонката, са наблюдавани от няколко месеца, тъй като са се специализирали в подобен тип кражби и са били известни на полицията. Става въпрос за криминално проявените, 37-годишния Таратора и 40-годишния Шиндлера от София.
"Лицата са с дебело досие и в момента са с постоянна мярка "задържане под стража", коментира главен инспектор Пламен Максимов от СДВР.
Припомняме, от вътрешното ведомство отчитат увеличение на този вид престъпления. Заради студеното време навън, повечето хора предпочитат да затоплят купето на автомобила си преди да се качат в него.
Повечето от автомобилите, взети по този начин, се връщат срещу откуп. Най-често такива престъпления се извършват, когато водачът излезе за минута от колата си, за да купи вестник или закуска.
Според информация на полицията двамата криминално проявени мъже Таратора и Шиндлера са планирали да продадат колата на автоморга в района на Перник.
От началото на годината в София са станали 21 кражби на автомобили с включени двигатели. За същия период на миналата година те са били 11.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети