29-годишен влиза в ОбС-Дупница на мястото на д-р Никулчин

DenNews.bg
02.02.2018
размер на текста:

29-годишен бивш общински служител ще заеме овакантеното от д-р Йордан Никулчин място в Общински съвет Дупница, гласи решение на Общинската избирателна комисия.
56 преференции са пропускът на Юлиян Бараков, който бе под №30 в листата на ГЕРБ, към местния парламент.
Смяна на д-р Никулчин според броя преференции трябваше да бъде Крум Милев, но той е подал до ОИК заявление за отказ, тъй като, както е известно, е заместник-кмет по социалните дейности вече втори мандат.
Ако Юлиян Бараков също откаже мястото на общински съветник, то в местния парламент ще влезе Иван Шатровски, който има 44 преференции.
Това е поредна рокада в групата на ГЕРБ в местния парламент. Първо заради повторно преброяване, поискано от независимия общински съветник Иван Танев, скоро след местните избори със стола си се раздели д-р Матей Попниколов. След това д-р Попниколов се завърна в местния парламент след напускането на тогавашния председател на ОбС Ивайло Константинов, след като той бе избран за народен представител.
Преди броени дни д-р Попниколов отново напусна ОбС, тъй като бе избран за зам.-областен на Кюстендилска област, след като поста бе овакантен от Радослава Чеканска, която от зам.-областен стана депутат на мястото на напусналия по собствено желание парламента Ивайло Константинов.
Само пред седмица клетва пред ОбС положи бившият кмет на Самораново Борислав Костадинов. Той зае мястото на д-р Попниколов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети