Арестуваният кмет на Септември сключвал сделки сам със себе си

DenNews.bg
02.02.2018
размер на текста:

Снимка: bTV

Арестуваният вчера кмет на Септември Марин Рачев е сключвал сделки със себе си, обяви днес по Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Според нея става въпрос за договори с 14 фирми, всички от тях, под контрола на роднини, бивши съдружници или приятели на Рачев.
Арнаудова допълни, че документите, печатите и електронните подписи на всички компании, с които община Септември е сключвала договори, са намерени в един и същи офис, а те са обслужвани от една и съща счетоводна кантора. Говорителят на главният прокурор обяви, че днес срещу Марин Рачев ще бъде повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, като ще бъде решено и дали да остане в ареста.

До момента има доказателства за нарушения поне по седем сделки, сключени с една и съща фирма за ремонт на улици. Компанията е била собственост на кмета, преди да бъде избран, а сега е на негова втора братовчедка, каза говорителят на главния прокурор. Днес ще бъде повдигнато обвинение срещу още едно длъжностно лице от общината, каза Арнаудова по Би Ти Ви. Става дума за човек, който е отчитал дейността на фирмите, с които кметът е сключвал сделки.

Румяна Арнаудова припомни, че Специализираната прокуратура работи приоритетно по сигнали за корупция срещу кметове, като допълни, че политическата им принадлежност няма отношение към това къде са проверките.

Марин Рачев е кмет първи мандат, издигнат с подкрепата на ГЕРБ.

Днес пред сградата на кметството се събраха стотина души, които изразиха подкрепата си за Рачев. Според тях кметът е свършил много за града, а обвиненията срещу него идват от шепа хора, които имат политически амбиции.
Част от хората носеха плакати с негова снимка от предизборната кампания.
Бивш кмет на съседното населено място Варвара обясни, че арестуваният Марин Рачев работел от рано сутрин до късно вечер и решил много проблеми с инфраструктурата на местните жители.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети