Борци от Дупница №1 в България

DenNews.bg
17.02.2018
размер на текста:

Състезателят от Дупница Даниел Александров взе приза за най-резултатен борец на държавното първенство в класическия стил в Сливен. На финала бронзовият медалист от Евро 2016 и пети от мондиала 2017, срази Христо Красимиров с 9:0. Наградата за най-техничен състезател получи Йоан Димитров, станал първи при 87-килограмовите след 7:1 срещу Владимир Стойчев. Николай Байряков, пети от олимпийските игри Рио 2016, също бе убедителен. Той срази Денислав Златев с 8:0. Арменецът Айк Мнацканян триумфира при 72-килограмовите, като не даде и точка на съперниците си. В решителния сблъсък той прегази с 8:0 Георги Берчев.
Друг дупничанин – Августин Спасов пък спечели в категория до 60 кг след успех на финала срещу Мартин Велев с 12:4.
Схватките бяха изгледани от почетния президент на БФ Борба Валентин Йорданов и председателят на федерацията Христо Маринов.
При жените дупничанката Миглена Селишка взе приза за най-технична състезателка на държавното първенство в Сливен. Трикратната еврошампионка за девойки ликува с титлата в категория до 53 кг. Наградата за най-резултатна състезателка получи Фатме Мандева, триумфирала при най-леките до 50 кг. Именно тази категория бе и най-многобройна, като за призовите места спориха 17 състезателки. В най-интригуващата категория до 65 кг Елина Васева и Габриела Пейчева се срещнаха два пъти, като и двете победи бяха са Васева с 4:0 и 1:1. Според новите правила, ако състезателите са до 6 в категорията двубоите са всеки срещу всеки. С титла на тепиха се върна Евелина Николова, носителка на три медала от големи първенства при жените. Миналата година на "Дан Колов" тя получи травма в рамото и претърпя операция. И вече възстановена стана №1 в категория до 57 кг. Интрига имаше и при 59-килограмовите. Още в първия двубой се срещнаха Мими Христова, носителка на 3 медала от европейски първенства при жените, и настоящата №1 в Европа Биляна Дудова. Отново надпреварата бе всеки срещу всеки, а шампионка стана Христова с 4 победи, втора остана Дудова с 3 успеха. Двукратната световна вицешампонка Тайбе Юсеин не допусна изненада в категория до 62 кг, като на финала срази с технически туш 10:0 Йоана Маринкова.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети