В навечерието на празника на виното в читалище "Христо Ботев-1978" в Дупница се веселиха от сърце

DenNews.bg
13.02.2018
размер на текста:

 В навечерието на празника на виното-Трифон Зарезан, днес в салона на НЧ”Христо Ботев1978” се веселиха от сърце.
В препълнения от жители на едноименния квартал, тържеството започна с кратък текст разкриващ историята на празника. Водещите Петя и Емилия , ученици от СУ „Св.Климент Охридски”, облечени в народни носии асистираха на г-н Иван Галев, който направи ритуалното зарязване и наричане за плодородие и берекет.
Поздравителни думи към гостите отправи председателят на читалището- адвокат Йорданка Божкова .

” Честит празник на виното! На хората, които правят, оценяват виното и за тези, които почитат празника на виното!
Нека тази чудна напитка, направена от грозде и сгъстено слънце, ни носи сила, вдъхновение и порив за постигане на всичко с лекота , за удовлетвореност от труда и за крепко здраве!”, обърна се към празнуващите адвокат Божкова.

Гости на тържеството бяха членовете на фолклорна група „Златна възраст” към Дневен център за възрастни хора в Благоевград. Те внесоха прекрасно празнично настроение със своите талантливи изпълнения. Трио „Иглика”, също от гр.Благоевград, изпя чудесни характерни фолклорни песни, посветени на виното. Всички гости се включиха в хората, съпроводени, а.с нов прочит на народните ритми се включиха децата от групата за модерни танци към НЧ”Христо Ботев1978”- „Фънки бийт”. С прекрасното си изпълнение и те предизвикаха бурните аплодисменти на всички гости и зрители.

Дупничанката Милена Найденова се включи с блестящото изпълнение на родопска песен. С поздрав към всички жени и майки, по случай наближаващия празник – 8 март, госпожа Димитричка Миладинова рецитира своето стихотворение- „На майка ми!

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети