Дупнишкият съд с две присъди за мелето със стрелба след 24-часов запой в Сапарева баня

DenNews.bg
12.12.2018
размер на текста:

Районен съд-Дупница излезе с две осъдителни присъди за мелето със стрелба след 24-часов запой в Сапарева баня.
Преди три години, на 19 юни 2015 г., бизнесменът Мурад Капаноглу, пожарникарят Борислав Борисов, бизнесменът Любомир Дуков и Юлиян Любенов се събират на купон в бунгало, собственост на бившия кмет Сашо Иванов. 24-часовото веселие приключва с побой, вадене на нож и пистолет.
Борисов е прободен в корема, а Дуков е прострелян в бедрото, той получава и хематоми по главата от удари.
С настоящето си решение Районен съд-Дупница призна Мурад Капаноглу за виновен, че е държал и работил с огнестрелно оръжие - пистолет марка „Глок“ след употреба на алкохол. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание глоба в размер на 2000 лева.
Капаноглу е признат за виновен и за това, че е прострелял Любомир Дуков, за което постановената присъда е условна-6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Той обаче е оправдан за това, че не е оказал помощ на простреляния и не се е обадил в полицията.
Борислав Борисов е признат за виновен за това, че е държал огнестрелно оръжие - пистолет марка „ЧЗ“, като не е взел необходимите мерки за сигурност. На него също е наложена глоба в размер на 2000 лева.
Борисов е признат за виновен и за това, че с удари е причинил на Любомир Дуков наранявания на очите, разкъсно-контузна рана на ляво ухо, мозъчно сътресение със степенно разстройство на съзнанието, фрактура на ребро и лекостепенен травматичен. За това престъпление на подсъдимия е наложена условна присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок.
Въпреки че Борисов е пострадал в мелето-прободен е в корема, в настоящето дело ролята му е само на обвиняем, тъй като съгласно чл.74, ал.3 от НПК, обвиняемият не може да упражнява правата на пострадал в същото производство.

Двамата подсъдими трябва да заплатят 537 лв. разноски по досъдебното производство и 548.53 лв. съдебни разноски.
Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети