Аварирала фуга рискува живота на преминаващите през Прохода на Републиката

DenNews.bg
08.11.2018
размер на текста:

Повредена фуга представлява реален риск за живота на преминаващите през Прохода на Републиката шофьори и пътници. Заради интензивния трагик през Хаинбоаз една от фугите на мост в участъка е аварирала и от нея стърчи метална шина, която пука гумите на превозните средства, информира Нова телевизия.
Според полицията състоянието на тази фуга, която свързва мост с пътя на прохода Хаинбоаз, край село Вонеща вода, е от лятото.
Един от жителите на село Вонеща споделя, че се чуват трясъци на гуми, шаси и ходови части. По думите му съединенията са много лоши и от тях стърчат железа, като най-голямата цепнатина достига до 40 сантиметра.
Директорът на областното пътно управление във Велико Търново Петя Каразахова обясни, че до този момент не са постъпвали сигнали от МВР за фугата до Вонеща вода. Тя допълни, че не са констатирани стърчащи метални шини, които да създават опасност от катастрофи.
Причината за отварянето на фугата, според пътната агенция, е несъобразената скорост. В този участък ограничението е 50 км/ч. Често обаче то не се спазвало.
Според Каразахова ако ограничението се спазва, дори при съществуващата повреда, няма да възникнат инциденти.
От АПИ, вече са започнали почистване на Прохода и подготовката му за зимния сезон и обещават най-късно до края на другата седмица фугата да бъде затворена.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети