Потвърдиха за една жертва на рухнали сгради в Марсилия

DenNews.bg
06.11.2018
размер на текста:

Спасителите, разчистващи останките от стари сгради, рухнали вчера в Марсилия, са открили тялото на загинал мъж.
Градският прокурор Ксавие Тарбьо заяви, че операцията продължава и е възможно жертвите да са между 5 и 8, тъй като за толкова хора властите нямат информация къде са.
Вътрешният министър Кристоф Кастане, който пристигна в средиземноморския град, каза, че разчистването е "сложно и деликатно", поради което повечето работа се върши на ръце от около 80 пожарникари. Инцидентът събуди споровете за проблемното състояние на близо 6000 сгради в Марсилия.
Едната къща е била изоставена и в лошо състояние от години, макар че не е изключено в нея да е имало самонастанили се. Другата е била инспектирана на 18 октомври и макар да е имало въпроси около стабилността ѝ, не е ставало дума за евакуирането ѝ или нареждане да бъде опразнена.
Инцидентът е започнал от първата къща, която при падането е повлякла и втората. Трета съседна сграда е тежко пострадала, поради което пожарникарите са били принудени да я евакуират и досъборят.
Студентка, която е живеела в една от сградите, споделя пред агенция "Франс прес", че няколко дни преди това вратите на някои етажи, включително на нейния, започнали да блокират и тя преспала при родителите си от страх да не се окаже заклещена в апартамента си.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети