Яхиново се стяга за борба с ЧЕЗ заради ежедневна дискотека и неизпълнено обещание

DenNews.bg
28.11.2018
размер на текста:

Жителите на дупнишкото село Яхиново се стягат за борба с електро- разпределителното дружество ЧЕЗ заради честите прекъсвания на тока и неизпълнено вече година обещание за ремонт, който ще сложи край на ежедневната дискотека.
Още преди година след подписка местните получават обещание за смяна на шалтери, която ще гарантира подобряване на електроподаването, макар само донякъде-при авария да бъде спиран тока само на засегнатия участък, а не на цялото село.
„Страдаме не само в Яхиново, но и в Крайници и Червен брег. Преди година правихме подписка и ни бяха обещани мерки. Това обаче остава неизпълнено и до днес. Със застудяването на времето авариите зачестяват. Всеки ден токът спира по няколко пъти-сутрин, обед, вечер, през нощта. Не знаем каква е причината за това, но е ясно, че вече година от ЧЕЗ не изпълниха обещаното“, обясни кметът на Яхиново Софка Скоклева.
Най-засегнати от ежедневните прекъсвания на тока са семействата, които се отопляват на електричество-50% от домакинствата в Яхиново, но, разбираемо, недоволства цялото село.
Както е известно, Яхиново е най-голямото село в община Дупница и има много деца.
„С часове оставаме на тъмно и студено. Неприятно е за всички, но за семействата с деца е кошмар. Хората се нервират и е напълно разбираемо“, коментира още кметът на Яхиново.
В следващите дни в селото ще стартира подписка с искане за незабавни мерки, с които ЧЕЗ да гарантира нормалното електроподаване.
Ако тази миролюбива писмена молба от страна на хората не свърши работа, жителите на Яхиново са готови да излязат на ефективни протестни и гражданско неподчинение.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети