Дупнишка бензиностанция оставила без ток цяла нощ хиляди абонати в общините Дупница и Сапарева баня

DenNews.bg
24.11.2018
размер на текста:

 В продължение на часове през нощта екипи на ЧЕЗ Разпределение България обхождаха електропровода, който захранва с електроенергия населените места Яхиново, Червен брег, Крайници, Сапарево и Гюргево в община Сапарева баня.Причина за прекъсване на електрозахранването се оказа повреден кабел, собственост на местна бензиностанция в района на гр. Дупница,информират от ЧЕЗ.
Дължината на електропровода и чуждите съоръжения по мрежата, които не се обслужват от дружеството, водят до затруднения при локализиране на повредите. От страна на дружеството обаче бяха положени максимални услия за бързото откриване на причината за аварията, като работата се извършваше през нощните часове и не спря до намиране и изолиране на повреденото съоръжение.
За да подобри сигурността на електрозахранването в района и да осигури по-бързото локализиране на повредите по електропровода, компанията планира ресурс в инвестиционната си програма за 2019 г. Веднага след като метеорологичните условия го позволят, ЧЕЗ Разпределение ще монтира върху електропровод „Яхиново“ сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данни. С това компанията очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на аварии. ЧЕЗ Разпределение вече монтира и 298 броя нови съвременни изолатори от силиконов тип върху мрежата в региона.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети