Без пречки за санирането на седем блока в Дупница

DenNews.bg
19.11.2018
размер на текста:

Сроковете за обжалване на избора на изпълнители за въвеждане на енергоспестяващи мерки в 7 блока в Дупница изтече. Община Дупница уведоми спечелилите с писма за предоставяне на необходимите документи за сключване на договор през тази и следващата седмица. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж" на обща стойност 2 478 881,73 лв.
Санирането на бл.46, намиращ се на ул. "Св. Иван Рилски" 72 ще извърши "Николов кънстръкшън" ЕООД; за блокът на "Трети гвардейски полк" 12 - "МБ Инженеринг 2001"ЕООД; бл.90 в жк Бистрица - "Строителна фирма-Рила" ЕООД; бл,4 в жк "Развесена върба" - ET "Васил Иванов Костов"; блокът на ул. "Велико Търново" 1 - "Бул Строй Бг" ЕООД; блокът на ул. "Трети гвардейски полк" 14- "Раком НТ" ЕООД; блокът на ул."Иван Вазов" 59 - "Престиж-Н.С." ЕООД.

"В момента тече процедура по избор на строителен надзор, след което в зависимост от климатичните условия ще започнат фирмите ремонтни дейности по въвеждане на мерките още тази година. Става въпрос за вътрешни дейности касаещи общи части, защото все пак е зимен сезон. Хубавото е, че не се наложи да влизаме в процедури по обжалване, които някой път отнемат с години и това ще даде възможност да се реализират и 7-те блока през следващата година. С тях сградите които са санирани в Дупница ще станат 30. И сме в очакване на решение за националната програма, където имаме над 80 кандидати", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети