Маймуна открадна и уби бебе

DenNews.bg
15.11.2018
размер на текста:

Маймуна отвлече 12-дневно бебе от майка му и го уби с жестоко ухапване и хвърляне от високо. Трагичният инцидент е станал в северната част на Индия, докато майката кърмила бебето в дома им в град Агра. Маймуната влязла в къщата, след което сграбчила бебето и избягала с него. Първо маймуната захапала тежко детето, а след това го захвърлила на покрива на съседната къща. Бебето е починало в болница в следствие на тежките наранявания.

Местните хора казват, че подобни нападения в района стават все по-чести, заради навлизането на все повече маймуни в град Агра, тъй като разрастването на града унищожава естествените им местообитания. Животните гладуват и стават все по-агресивни.
"Има твърде много маймуни в района. Живеем в страх. Казахме на администрацията толкова много пъти да ни помогне, но те не направиха нищо. Майката на бебето е твърде разстроена", коментира чичото на починалото бебе.
Пушпа Деви, баба на детето, заяви, че семейството никога няма да се възстанови от загубата.
Това е последният инцидент в поредицата от нападения на маймуни в Агра, където се намира най-известният паметник на Индия - Тадж Махал. Преди два месеца бебе е било нападнато от маймуни и се възстановява в болница.
През май двама туристи са били атакувани, докато разглеждат Тадж Махал.

"Маймуните са навсякъде в Агра", посочи местният екоактивист Шраван Кумар Сингх, допълвайки: "Те идват в търсене на храна, но също така посягат и атакуват."
Някои местни организации призовават маймуните да бъдат стерилизирани и изключени от законодателството за защита на дивата природа.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети