И Марешки се отказа от имунитета си

DenNews.bg
14.11.2018
размер на текста:

 След седмица размисъл лидерът на „Воля“ Весели Марешки и депутатът от партията Кръстина Таскова обявиха, че се отказват от депутатските си имунитети.
Припомняме, че час, след като главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за снемане на имунитета на шестима народни представители, от депутатската си защита се отказаха Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП и колегата им от ГЕРБ Борис Кърчев. По-късно от имунитета си се отказа и Пламен Христов от „Воля“.

След като обяви решението си днес, Марешки поднесе по-голяма изненада, а именно, че „Воля” се отказва от идеята си да бойкотира кворума в НС, ако вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставки.
Марешки обясни, че напускането на парламента и неявяването на работа е абдикация от отговорност и няма "да напълни джоба на българите". Знаем, че е много по-лесно за нас да сме извън парламента и да трупаме някакви временни дивиденти, обмисляхме и този вариант, коментира Марешки.
"Решихме, че не е в наш стил да се крием по кулоарите и да бягаме от отговорност. "Воля" не е била и никога няма да бъде политически рекетьор", подчерта той.
„Ще работим в залата, защото сме наясно, че в най-отговорния момент, когато трябва да се приеме бюджетът на държавата, в който има някои добри страни - увеличаване на доходи, повече пари за здравеопазване, ние не можем да абдикираме от нашата отговорност и всички наши симпатизанти настоятелно ни съветват да правим това - да работим в полза на българския народ, допълни лидерът на “Воля”.


ПРИПОМНЕТЕ СИ ЗАЩО ЦАЦАРОВ ПОИСКА ШЕСТИМАТА ДЕПУТАТИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ИМУНИТЕТ ТУК

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети