Дни преди да убие жена си Викторио Александров подал жалба за психически тормоз

DenNews.bg
30.10.2018
размер на текста:

26-годишният Викторио Александров е прострелял едногодишната си дъщеричка Никол в дясното око, след което се е опитал да се самоубие, но куршумът само е одраскал кожата на главата му и няма проникване в черепната кухина. Това стана ясно от официална пресконференция на градския прокурор на София Емилия Русинова и директора на СДВР Ивайло Иванов.
"Извършителят е направил опит да се самоубие, но неуспешен. Има лизване на куршума по главата, само одраскване. Няма проникване. Той е под денонощна охрана в болница "Пирогов". Извършени са всички необходими манипулации за него. В момента тече повторен оглед. Намерено е оръжието - законно притежаван пистолет "Smith & Wesson", обясни шефът на столичната полиция.
Бащата ще бъде привлечен като обвиняем и ще бъде разпитан в момента, в който това е възможно от медицинска гледна точка. Ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение и Александров ще бъде преместен в друго лечебно заведение. Взета му е кръвна проба, резултатът все още не е готов.

По думите на Ивайло Иванов, след първите изгледани видеозаписи от камери в района на блока на ул. "Бели Дунав" е станало ясно, че 23-годишната Дарина Министерска може би е била убита още около обяд вчера. Камерите са заснели как първо Викторио влиза в блока, а след няколко минути излиза тичайки с момиченцето на ръце.

Тялото на младата жена е открито от нейната майка, която около 17.20 часа е отишла в апартамента, защото не е имала връзка с дъщеря си по телефона. След като е позвънила на входната врата и никой не е отворил, майката е извикала ключар. При влизането е намерена мъртвата Дарина с две прострелни рани. Едногодишната Никол не е била там. Около 18.30 ч. е подаден сигнал в полицията и е започнало издирването на бащата и детето. В търсенето бил мобилизиран целият ресурс на СДВР, както и на отряда "Кобра" и специализираните полицейски сили.

След като снимката на Викторио е била разпространена от МВР, в полицията се е обадил таксиметров шофьор, който съобщил, че е качил мъжа и момиченцето в столичния жк "Хаджи Димитър" около 19 часа и ги е превозил до мястото, където по-късно бяха открити от полицаите. Водачът допълнил, че е бил заплашен от 26-годишния охранител. Викторио не е комуникирал с близки през цялото време и е изхвърлил мобилния си телефон.

"Извършителят казал на таксиметровия шофьор да кара към Ботевград, след това сменил курса към голям магазин на "Ботевградско шосе". След това - около 20 часа, водачът ги е оставил на безлюдното място в много тъмна местност край бензиностанцията в Горни Богров. Не можем да търсим логика в никакъв случай. Таксиметровият шофьор свидетелства още, че бебето е плачело през цялото време, а младият мъж е споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее. Първоначално казал: "Ще го оставя и Вие ще го предадете на мои приятели". В крайна сметка обаче бащата останал с малката.", категоричен е комисар Иванов.

По думите на градския прокурор на София Емилия Русинова, Викторио се е скрил с малката Никол в порутена сграда зад храсти в района на Горни Богров, която не се е виждала, тъй като вече е било тъмно.

След обход на района, около 23.20 ч., полицаите чуват изстрели. Когато пристигат при изоставената сграда, намират детенцето простреляно в дясното око, а бащата е само с одраскване по главата.

"Миналата седмица е празнуван рождения ден на детето. Младото семейство живеело от година и половина в жилището, в което е намерена убитата жена. От около седмица извършителят не живее в апартамента след скандал между него и убитата. В събота и неделя бащата на младата жена е преспивал при нея, вероятно притеснявайки се от действия на извършителя", допълни Русинова.
От проведените следствени действия до момента е станало ясно, че Викторио и Дарина са се разделили в четвъртък - 25 октомври, а ден по-късно 26-годишният мъж е подал сигнал срещу бившата си приятелка в полицията за психически тормоз.
Мотивите за зверството обаче все още не са ясни.

"Предстои ни още много работа, въпреки че извършителят е задържан. Имали са проблеми в семейството, но не е било нещо сериозно. Преди година също са се разделяли. Нямаме данни мъжът да има психично заболяване", каза още Ивайло Иванов.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети