Работодателите от област Кюстендил могат да заявят от какви кадри се нуждаят, за да влязат тези професии в училище

DenNews.bg
29.10.2018
размер на текста:

Регионалното управление на образованието дава възможност на работодателите и представителните организации на работодателите от област Кюстендил да заявят от какви кадри се нуждаят, за да бъдат включени тези професии и специалности в държавния план-прием на ученици в VIII клас за обучение по специалности от професии за учебната 2019/2020 г.
Подаването на заявките за обучение по защитени специалности от професии и специалности с доказан текущ или прогнозиран недостиг на специалисти на пазара на труда и други търсени на пазара се подават на основание Наредба № 10 за организация на дейностите в училищното образование.
В заявките работодателите трябва да посочат училище, в което ще се провежда обучението, код и наименование на професията, код и наименование на специалност от професията, форма на обучение и брой на учениците.
Образец на заявките могат да се изтеглят от интернет страницата на Регионалното управление на образованието-Кюстендил. Те се подават или до РУО или чрез училищата в срок до 15 януари 2019 година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети