Симеонов прескочи далеч зад нормалността, майките били „кресливи жени с уж болни деца“

DenNews.bg
19.10.2018
размер на текста:

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов прескочи далеч над границата на нормалността, наричайки майките на деца с увреждания „кресливи жени на уж болни деца“.
”Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха като инструмент за постигането на техните чисто материални цели”, каза пред собствената си телевизия СКАТ вицепремиерът Валери Симеонов в коментар относно исканията на майките на деца с увреждания да има ред и адекватна държавна помощ.
Припомняме, че вече над половин година правителството, от което Симеонов е част, така и не може да внесе в парламента необходимите законови поправки, поискани от майките.
Става въпрос основно за искането им да има методика за индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания.

 

След тези думи на вицепремиера майките на децата с увреждания му поискаха оставката. "Ако му е останало малко морал, трябва да си я подаде", казаха те.

 

От БСП също поискаха оставката на Симеонов, стана ясно на брифинг на червения лидер Корнелия Нинова.

„Днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи, посочи тя. Червените са ядосани от думите на Симеонов, че майките са кресливи жени с уж болни деца. Този човек не може да остане и минута повече на поста си“, категорична е Нинова.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети