Откриха още една група в детската градина в Бистрица

DenNews.bg
18.10.2018
размер на текста:

Едва ли американският писател с проницателен ум и завладяващо чувство за хумор Марк Твен е сред най-популярните автори в дупнишкото село Бистрица, но днес там имат повод да цитират телеграмата, изпратена от писателя до „Ню Йорк Джърнъл”: „Слуховете за моята смърт са силно преувеличени“.
А поводът е, че точно две години след упоритите слухове за закриването на детската градина в селото тя не само отвори врати за новата учебна година, но произведе нечувана от години новина за селата в региона-разкрита е нова група. Тази година забавачката ще посещават 80 деца.
Гости на откриването на новата учебна година бяха кметът на Дупница Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, Таня Петрова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности", кметът на Бистрица Кирил Огненски и много родители. По стар български обичай всички бяха посрещнати с питка и мед, след което малчуганите изпълниха стихчета и песнички.
"Признавам си, че за мен това са най-прекрасните и истински събития, които ме изпълват с положителни емоции. Ние сме длъжни да осигурим най-хубавите условия за тези прекрасни дечица, а възпитателите, убеден съм, дават и ще дават най-доброто от себе си, за да ги научат. Не е тайна, че детската градина тук е не само една от най-хубавите в общината, но е и на уникално място, близо до природата. Не мога да не поздравя родителите за инициативите при облагородяване на детската градина и на кмета на селото Кирил Огненски, който всекидневно бе в Общината, докато не докара нещата до край и сега виждаме, че градината има нови помещения, обзавеждане и оборудване. Обгрижвайте ги, възпитавайте ги тези ангелчета, защото те са бъдещето на селото и на нашата община, а има ли проблеми - ние сме насреща", каза кметът Чимев.
Той подари на директорката Елеонора Божилова икона на св. Иван Рилски, както и други дарове за нуждите на малчуганите. Родителите и персонала пък бяха подготвили благодарствено писмо, с което поднесоха и извиненията си към Чимев.


"Човек трябва да бъде достоен и да признава грешките си. Затова сега пред всички вас използвам възможността да се извиня на г-н Чимев. Преди 2 години имаше слухове, че ще се закрива детската ни градина и тогава буквално нахълтах в кабинета му. Тогава той не само ми каза, че това са лъжи, но ми каза и да мисля за подобряване на базата и условията за децата. Не крия, че не му повярвах и много от вас знаят, че е така. Обаче започнахме работа - ремонт на помещения, ново обзавеждане за децата, оборудване на стаите, нови детски съоръжения и днес съм горд, че сме тук, а в градината има още повече дечица. Не само, че не ни затвориха градината, но тя става по-голяма и хубава, а догодина очаквам да бъде открита още една група. Извинявам се, че не ви повярвах, г-н Чимев", емоционален бе кметът на Бистрица Кирил Огненски.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети