Прокуратурата ще повдигне официално обвинение на Северин Красимиров

DenNews.bg
18.10.2018
размер на текста:

Снимка: МВР

Очаква се прокуратурата да повдигне официално обвинения на 21-годишния Северин Красимиров, заподозрян за бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Красимиров беше екстрадиран от Германия снощи. Задържан е за 72 часа.
След като бе арестуван в Германия, Красимиров се сдоби със задочно повдигнати обвинения за изнасилване и убийството на Маринова.
Веднага след кацането на самолета Красимиров снощи беше конвоиран до Националното следствие за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.
Очаква се днес той да бъде конвоиран до Русе.
Работата по случая продължава в крайдунавския град, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още обаче не е ясно кога точно ще се случи това.
Преди да се изправи пред съда на Красимиров трябва да бъдат предявени обвинения. Той ще бъде представляван от служебен адвокат, назначен по задължение, след масов отказ на адвокати да поемат защитата на заподозрения.
Съдът трябва да прецени дали има обосновано предположение, че именно Красимиров е извършил престъплението. За тази цел ще му бъдат взети ДНК проби. Ще се прецени и дали има опасност Красимиров да се укрие или да извърши друго престъпление.

Междувременно бившият свекър на убитата журналистка Румен Максимов изказа съмнение, че Северин Красимиров е единственият нападател на бившата му снаха. Пред bTV Максимов обясни, че Виктория е била тренирана млада жена и не би се дала лесно на един нападател. Запитан би ли казал нещо на убиеца й, Максимов отговори отрицателно.
"Нещо се казва на човек. От квалификациите, които му дадоха експерти, Северин е престанал да бъде човешко същество. Какво да кажеш на едно неовладяно животно", допълни бившият свекър на Виктория.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети