Взрив на самоделна бомба взе жертви в руски техникум

DenNews.bg
17.10.2018
размер на текста:

Десет души са загинали, а най-малко 40 са ранени при взрив в техникум в град Керч на Кримския полуостров.
Руският следствен комитет заяви, че експлозията била причинена от натъпкано с метални парчета самоделно взривно устройство, поставено в столовата. Руски медии съобщават, че според очевидци в учебното заведение е имало и стрелба.

Служител в болница в Керч заяви, че 18 души са приети с рани от експлозията. Лекарите очакват да бъдат докарани още около 50 пострадали.
Очевидци съобщават, че експлозията е избухнала в трапезарията на техникума. Снимки от мястото на взрива показваха изпотрошени прозорци на първия етаж на двуетажната сграда и разпръснати отломки по земята. На мястото са пристигнали линейки и пожарникари.

Полицията в Керч е обявила за издирване заподозрян извършител на взрива. Според описанието, става дума за рус младеж на видима възраст 20-25 години, в дънки и зелено спортно яке.
След първоначалните прегледи на пострадали в болница е установено, че в телата им има части от болтове, пирони и други железни предмети, съобщи телевизия 360. Хора, намиращи се близо до колежа твърдят, че са чули не един, а няколко взрива. "Имаше серия от взривове, около 4, в продължение на пет минути. Те бяха на първия етаж, където е столовата на колежа, чуваха се и изстрели", разказва жена пред телевизията.

Президентът Владимир Путин е информиран за случилото се и е дал разпореждане федералната служба за безопасност и следствените органи да изяснят причината за взрива, съобщи неговият прессекретар Дмитрий Песков. Наредено е тежко ранените да бъдат транспортирани във водещи болници на Русия.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети