Контролно-измервателна система ще следи свлачището в Бобов дол

DenNews.bg
17.10.2018
размер на текста:

Бобов дол е един от градовете, в които ще бъде изградена контролно-измервателна система (КИС) за превантивни дейности в регистрирани свлачищни район.
Договорът за това бе подписан от министрите на околната среда и водите Нено Димов и на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Средствата по проекта са осигурени от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, са над 2,5 млн. лв. Договорът предвижда изграждане на контролно-измервателни системи (КИС) за изпълнение на превантивни дейности, свързани с опазване живота и здравето на хората в свлачищните райони. Проектът е в съответствие с Националната програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на България, ерозията и абразията по Дунавското и Черноморското крайбрежие 2015-2020 г.
Превантивните дейности, свързани с изграждането на КИС, ще бъдат извършени за 26 регистрирани свлачища в 20 населени места, които са на територията на 16 общини в 12 области. С изпълнението на проекта ще се предотврати рискът от свлачищни процеси за над 4000 жители в общините Стражица, Тетевен, Котел, Златарица, Брегово, Лом, Плевен, Кърджали, Оряхово, Габрово, Лясковец, Долни Чифлик, Варна, Несебър, Гулянци и Бобов дол.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети