Новата местна управа на Дупница реализира изключително успешeн мандат

Даниела Методиева
12.10.2018
размер на текста:

Новата местна управа на Дупница реализира един изключително успешен мандат. Ученици от три училища в града- гимназиите "Христо Ботев" и "С.П Корольов" и гимнаията по облекло, поеха днес управлението на града за няколко часа и показаха, че могат да заместят както кмета Методи Чимев, така и председателя на местния парламент Емил Гущеров. Градоначалникът сдаде поста си на Елена Милинска, а ОбС-шефът- на Николай Владимиров.

Преди да отсъпят постовете си, двамата обърнаха внимание, че именно те, младите хора, коват бъдещето на града и в тях е ключът към успеха, но за целта  трябва да бъдат тук.

По време на сесията на днешния Общински съвет стана ясно, че учениците имат доста ясна представа за това кое е най-неохбодимо за града, за да може тук да се живее спокойно и те да се задържат за по-дълго.

Първа да даде предложение се осмели Йоана Георгиева от гимназия "Христо Ботев", която даде своите идеи за развитието на културата в града. Да се продължат разкопките при Кръста, да се реализират още проекти от археолозите в Историческия музей, както и да бъдат изградени паметници на примата на българското кино Невена Коканова и певицата Леа Иванова.

Радостин Христов обърна внимание на един от проблемите в града- зле поддържаните детски и спортни площадки на места и като пример даде тези при Транспортна болница и кв. "Южен". "Ние като трезвомислещи хора и бъдещи родители трябва да си дадем ясна сметка, че за да има здрави деца, е по-добре да прекарат ча-два на площадката, отколкото пред компютъра у дома", каза в залата Радостин Христов.

Валерия Бобева изтъкна друг доста сериозен проблем, а именно- уличките без осветление, по които в зимните месеци по тъмно от училище се прибират тя и нейните връстници и това ги кара да се чувстват несиурни. 

За да бъдат задържани повече млади хора в града, е необходимо най-после да се изгради кино, предложи Данаил Бачев.

Йорданка Рангелова пък беше на мнение, че е крайно време в пиковите часове, когато учениците отиват и се връщат от училище, да бъдат пускани по-големи автобуси, а не да се налага хората да се тъпчат.

Биляна Христова, която завършва Гимназията по облекло, предложи да бъде направен ремонт в училището, защото дограмата е стара, липсва изолация, и условията не са едни от най-добрите за възпитаниците там.

Последна думата поиска кметът Елена Милинска, според която доста сериозен проблем, на който е редно да се обърне внимание, е този с бездомните кучета в града, които в някои часто на града създават сериозни проблеми.

 След сесията на местния парламент, общинските съветници посетиха отдели и дирекции в общинска администрация, след което получиха грамоти.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети