Таксиметрови шофьори излизат на протест в подкрепа на свой колега

DenNews.bg
31.01.2018
размер на текста:

Десетки шофьори на таксита от Враца и Монтана се събират тази сутрин на протест в подкрепа на подкрепиха с протест свой колега. Той и съпругата му, която също е таксиметров шофьор, бяха намушкани от психично болен клиент с нож.
След този инцидент от миналата година таксиметровите шофьори работят в страх. Протестът им е заради опасността в затвора да влезе техният колега, а не нападателят.
Всичко се случва в село Громшин, където таксиметровият шофьор е трябвало да остави своя клиент. В колата била и съпругата на шофьора, която е и негов колега.
След като направили няколко обиколки на селото, клиентът извадил нож и ги нападнал. За да спаси съпругата си, шофьорът на таксито също извадил нож.
„Таксиметровият шофьор взима кухненския нож, който съпругата му го е купила сутринта от пазара, отваря задната врата и нанася удар на нападателя”, обясни Андрей Кръстев, кмет на село Громшин.
Заради прободните рани, клиентът е настанен в болница с опасност за живота. А на шофьора на таксито е повдигнато обвинение за опит за убийство, причинено в състояние на афект.
„Този афект съобразно наличните доказателства е провокиран от пострадалия по отношение на самия таксиметров шофьор и на неговата съпруга, което е довело до ответни действия на таксиметровия шофьор”, обясни Лили Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана. „Заради това обаче, защото той е нанесъл сериозни удари със значителна сила и е причинил сериозни увреждания и вредоносният резултат е сериозен сам по себе си, поради това и обвинението е насочено по отношение на него и той ще трябва да понесе предвидения в съответния текст от Наказателния текст отговорност”, посочва още тя.
Клиентът на таксито все още няма повдигнато обвинение, защото продължава да се води досъдебно производство. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети