Доживотна забрана за футболист, критикувал Ердоган

DenNews.bg
30.01.2018
размер на текста:

 Футболистът Дениз Наки, който беше осъден на 18 месеца и 22 дни условно през април миналата година заради разпространение на терористична пропаганда, получи доживотно наказание от футболната федерация на Турция.

28-годишният Наки не може да играе в мачове в следващите три години и половина и е глобен с 273000 турски лири (72 хиляди долара) заради "сепаратистка и идеологическа пропаганда". Всяко наказание, което е по-дълго от три години в Турция, представлява забрана до живот, което означава, че Наки няма да може отново да играе футбол в страната. В момента Наки играе в турската трета дивизия за отбора на Амедспор (Диарбекир). Футболистът е роден в Германия, но има германски и турски паспорт. Най-напред той беше оневинен през ноември от обвиненията по разпространение на пропаганда в полза на Кюрдската работническа партия (ПКК) в свои критични постове в профилите си в Туитър и Фейсбук по отношение на военни операции на турската армия в региона.

Наки заяви, че иска да прекрати договора си с Амедспорт и да остане да живее в Германия. В началото на тази година той стана обект на въоръжена атака, но се отърва невредим.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети