Обявиха грипна епидемия в област Кюстендил, но не и ваканция за децата

DenNews.bg
30.01.2018
размер на текста:

Грипна епидемия е обявена от днес на територията на област Кюстендил, децата обаче ще продължат да ходят на училище и детска градина.
Причината да не се обяви ваканция е, че отсъстващите деца са по-малко от 30%.

Това решение накара редица родители на негодуват, тъй като, според тях, заболеваемостта е по-висока.
„Още миналата седмица в класовете на двете ми деца почти половината деца отсъстваха. Други деца ходят болни на училище, защото сега е краят на срока. Други се излекуват, върнат се и пак се разболеят. Явно е, че в Дупница има грипна епидемия, още повече като отидем до личния лекар е препълнено с болни и да не си с грип, ще го хванеш. Пълен абсурд е това, което се случва. Нека изместят края на срока, да отмине епидемията и тогава децата да се върнат на училище. Наистина не разбирам защо трябва да се усложнява положението, още повече почти в цяла България училищата затвориха. Не само тук срокът свършва“, сподели майка на две деца от Дупница.

На територията на областта до второ нареждане спират детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения и профилактичните имунизации.
От днес епидемия и грипна ваканция са обявена в област Русе и община Варна. Там децата няма да ходят на училище до 6 февруари включително.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети