Двамата обирджии на банкомата в Сапарева баня остават в ареста за 72 часа

DenNews.bg
24.01.2018
размер на текста:

 Днес, 24.01.2018 г., състав на Районен съд – Дупница уважи искането на прокуратурата за определяне на 72-часовата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Кирил Микев и Красимир Йорданов, обвинени за обира на банкомата в Сапарева баня

Двамата бяха задържани на 22-и януари Перник и заведени от полицейските органи в Дупница за извършване на действията по разследването относно тяхното участие в престъплението.

Съдът е приел доводите на прокурора в Районна прокуратура – Дупница, че има обосновано предположение, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

На 09.11.2017 г., около 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, при предварителен сговор и в съучастие с Т. Богданов, като извършител и Г. Динев, в качеството му на помагач, К. Микев и Кр.Йорданов направили опит противозаконно да отнемат чужда движима вещ – касети, съдържащи парични средства в размер на 34 800лева, и отнели касета с пари в размер на 8 700 лева. Опитът останал недовършен, поради независещи от дейците причини, а именно появата на полицейски служители от гр.Сапарева баня при РУ Дупница.

За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети