10 месеца пробация е наказанието за сина на Гипса Славчо Мавров за стрелбата с автомат в центъра на Дупница

DenNews.bg
24.01.2018
размер на текста:

10 месеца пробация. Това е наказанието, което Районния съд в Дупница наложи на сина убития преди 14 години Пламен Мавров- Гипса- Славчо Мавров, заради хаотичната стрелба с автомат в центъра на града в ранните часове на 23 септември миналата година.

След постигнато споразумение с прокуратурата съдът призна Славчо Маврорв за това, че:

На дата 23.09.2017 г. около 05:10 часа в град Дупница, на кръстовището на ул."Родопи” и ул."Свети Иван Рилски” е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е произвел поредица хаотични изстрели (13 на брой) с огнестрелно оръжие - законно притежавана полуавтоматична нарезна пушка ARSENAL SA 93, фабричен № АВ 34 1617, кал. 7,62 х 39 мм, негова собственост, в тъмната част на денонощието, в оживен квартал, в центъра на град Дупница - престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

За това престъпление на Славчо Маврв му се налага наказание „пробация" със следните пробационни мерки:

- "Задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 10 (десет) месеца с периодичност - два пъти седмично;

 - „Задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от 10 (десет) месеца, както и кумулативно предвиденото наказание „Обществено порицание", което да се изпълни чрез залепване на извлечение от одобреното споразумение на информационното табло в сградата на Община Дупница за срок от 1 (един) месец.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

Направените по делото разноски в размер на: 120.75 лв. за съдебно - балистична експертиза и 174.18 лв.за видео-техническа експертиза, трябва да бъдат заплатени от Славо Мавров.

Веществените доказателства: 1 (един) брой диск, съдържащ запис от Национална система 112, следва да се върне на Национална система 112 и 1 (един) брой неизследвани обтривки от ръцете на Мавров следва да се върне на РУ на МВР – Дупница. Бяла, мъжка памучна блуза, на съхранение при ст. разследващ полицай В.Фотева, следва да се върне на обвиняемото лице.

На основание чл.53, ал.1, б.А от НК следва да се отнемат в полза на държавата огнестрелни оръжия: ловен автомат №АВ 341617, надпис „Арсенал” с три пълнителя; карабина в калъф СZ 452-2 ЕZКМ с оптика и патрони и ловна пушка - надцевка с № ТОЗ 34 Р-8832327, всичките собственост и законно притежавани от С.П.М., видно от Разрешение, издадено от МВР, за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, тъй като същите са послужили за извършване на престъплението. Веществените доказателства:  - 8 броя гилзи и 8 патрона, иззети с протокол за оглед на местопроизшествие от дата 23.09.2017 г. ще да се унищожат.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети