От 3 до 15 г. затвор грозят задържаните за взрива на банкомата в Сапарева баня

DenNews.bg
23.01.2018
размер на текста:

Районна прокуратура – Дупница привлече като обвиняеми 35-годишния Кирил Микев и 40-годишния Красимир Йорданов за взривения и обран банкомат в Сапарева баня.
Микев, известен с прякора Свещичката и Джонката, както е известен Йорданов, ще отговарят за кражба с големи размери, като за това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.
Предстои задържането им с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.
Припомняме, че на 9 ноември, около 3:20 ч., в Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, при предварителен сговор и в съучастие с Т. Богданов, като извършител и Г. Динев, в качеството му на помагач, двамата задържани противозаконно направили опит да отнемат чужда движима вещ – касети, съдържащи парични средства в размер на 34 800лева, и отнели касета с пари в размер на 8 700 лева. Опитът останал недовършен, поради независещи от дейците причини, а именно появата на полицейски служители от Сапарева баня при РУ Дупница.
За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.
Разследването продължава.
Микев и Йорданов бяха задържани през нощта срещу понеделник от служители на Второ и Първо РУ в Перник след час гонитба по улици и дворове в Перник. Джонката и Свещичката успяха да избягат в нощта на престъплението и да се укрият, въпреки че в преследването им участваха барети, жандармерия, хеликоптер и дронове.
Половин час след полунощ в понеделник автопатрул на „Пътна полиция“ в Перник спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф“. Колата се движела от пернишкия кв. „Църква“ към село Студена.
След като полицаите подали сигнал на шофьора, колата спряла на около 150 метра от униформените. Двама мъже изскочили от автомобила и побягнали - прескачали огради, бягали през дворове. Преследването продължило около час, когато единият бил задържан на улицата, а другият – заграден, докато опитвал да се покрие във водите на река Струма. Малко по-късно и той бил арестуван.
След обира в Сапарева баня единственият задържан бе 34-годишният Господин Динев. Оттогава той е в ареста. Четвъртият участник в обира - Тодор Богданов още се издирва.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети