Един час полицаи гонили пешком обирджиите на банкомата в Сапарева баня през улици и дворове в Перник

DenNews.bg
22.01.2018
размер на текста:

35-годишният Кирил Микев-Свещичката и 40-годишният Красимир Йорданов-Джонката са били гонени около един час от пернишките полицаи тази нощ, съобщиха от МВР.
Двамата мъже, които бяха обявени за издирване след обира на взривения банкомат в Сапарева баня в началото на ноември, бяха задържани тази нощ от служители на Второ и Първо РУ в Перник. Преди близо 3 месеца Джонката и Свещичката успяха да избягат и да се укрият, въпреки че в преследването им участваха барети, жандармерия, хеликоптер и дронове.
Половин час след полунощ днес автопатрул на „Пътна полиция“ в Перник спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф“. Колата се движела от пернишкия кв. „Църква“ към село Студена.
След като полицаите подали сигнал на шофьора, колата спряла на около 150 метра от униформените. Двама мъже изскочили от автомобила и побягнали - прескачали огради, бягали през дворове. Преследването продължило около час, когато единият бил задържан на улицата, а другият – заграден, докато опитвал да се покрие във водите на река Струма. Малко по-късно и той бил арестуван.
Двамата са отведени в полицейския арест, а оперативните действия продължават под ръководството на прокуратурата.
След обира в Сапарева баня единственият задържан бе 34-годишният Господин Динев. Оттогава той е в ареста.
На свобода остава само четвъртият участник в обира - Тодор Богданов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети