Бобов дол събира средства за лечението на болно дете с благотворителен концерт днес

DenNews.bg
19.01.2018
размер на текста:

Благотворителен концерт за лечението на болно дете ще се проведе в Бобов дол днес, 19 януари. Концертът е насрочен за 17,30 часа в залата на НЧ „Просвета - 1903“, а в него ще вземат участие НЧ „Миньор -2006“, НЧ „Просвета - 1903“, НЧ „Царичина - 2008“, НЧ „Пробуда - 1916“ с. Мало село, НЧ „Зора - 2001“ с. Мламолово, Орлин Делибалтов, Димана Боянова и Клуб по художествена гимнастика-Дупница с ръководител Радмила Христова.
Малкият Самуил Чавдаров Йорданов е роден в 30-та г.с. в тежко състояние, вследствие на което остава без кислород и в мозъка му му се образуват кисти. Те са причината за последващата диагноза - ДЦП, която до днес не позволява на него и родителите му да водят нормален начин на живот. Досега семейството е успявало да се справя с всички разходи по рехабилитацията му и прегледите в България, които за един месец са в порядъка на 2000 лв. За съжаление рехабилитациите, които правят тук не се оказват достатъчни за напредването му, на Самуил се налага да посещава ежемесечно и рехабилитационен център Рибем в Турция. Рехабилитаторите в Турция не споделят мнението на колегите си, че той е „тежък случай” и дават големи шансове и надежди за неговото прохождане.
За съжаление сумата за рехабиталитаците в Турция, възлизащи на 7000 турски лири месечно е непосилна за родителите. Една процедура е 350 лири , на ден се правят две, двуседмичния курс е за 20/24 бр. От дарителската сметка за детето ще се плащат единствено и само те. Всички други разходи - пътни, спане, храна в Турция, както и рехабилитации в България, прегледи и всичко свързано с лечението на Самуил поемат родителите.

Може да помогнете на малкия Самуил и с паричен превод:

Банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

гр. София, филиал „Сердика“

IBAN: BG27STSA93000024931514
BIC: STSABGSF
Самуил Чавдаров Йорданов
Гр. София

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети