Спецоперация удари фалшификатори на здравни книжки и медицински свидетелства

DenNews.bg
08.09.2017
размер на текста:

Схема за изработване и търговия с неистински здравни книжки, медицински свидетелства и други документи е разбита при спецоперация във Варна. Задържани са четирима души - двама мъже и две жени на възраст между 50 и 62 години, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.
Арестуваните са участвали в схемата за изработване и търгуване с много и различни видове фалшиви документи. В автомобил, управляван от един от задържаните - 53-годишен мъж, са намерени готови неистински документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати.
При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие.
По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.
Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи неистинските документи, както и на работодателите, сключили трудови договори с горепосочените лица.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети