Ексхумираха Дали напразно, художникът не е баща на испанска гадателка

DenNews.bg
07.09.2017
размер на текста:

Ексхумацията на Салвадор Дали се оказа напразна - ДНК тест показа, че испанката Пилар Абел, която твърдеше, че е негова дъщеря, няма кръвна връзка с гениалния художник.
В края на юни съд одобри искането на родената през 1959 г. гадателка за ексхумация на тленните останки на починалия преди 28 години творец. Тя беше извъшена през юли. За целта бе вдигната масивната плоча с тегло тон и половина на пода в музея, под който е погребан Дали.
На ексхумацията присъстваха няколко съдебни медици, директорът на музея, кметът на Фигерас, представители на културния отдел в кметството, адвокатът на фонда и служители на реда.
Бяха взети проби от две големи кости, от косата и ноктите. След анализа те ще бъдат върнати в ковчега.
Тялото на Дали е балсамирано. Затова и знаменитите му мустаци са запазили формата си в позиция „10 часа и 10 минути”, не установено по време на ексхумацията.
Припомняме, че Пилар твърдеше, че е дъщеря на Дали заради разкази на майка й, че е имала афера с него. Тя работела за семейството на художника, но напуснала работа, преместила се в друг град и се омъжила за друг мъж. Въпреки това, тя често казвала на дъщеря си, че истинският й баща е Салвадор Дали.
Художникът почина на 85 г. през 1989 г.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети