Пенсионер се намушка с нож и се самозапали пред очите на десетки

DenNews.bg
05.09.2017
размер на текста:

68-годишен мъж от бургаското село Извор се намушка в корема, а след това се самозапали пред погледа на десетки хора в центъра на селото тази сутрин.
68-годишният Георги Зайчев отишъл в центъра на Извор минути преди 7 часа, носейки малка пластмасова бутилка, разказаха очевидци, цитирани от "Бургас Инфо". По това време от селото тръгва автобус за Бургас и на площада имало много хора.
Пенсионерът се залял с бензин, след което се намушкал в корема и драснал клечката. Пламнали тениската и панталона му, а съселяните му се втурнали да го гасят.
"Той има психически проблеми, но редовно пиеше лекарствата си. Пенсионер е и живее кротко. Има синове, както и болна жена. Животът му не е никак лек, но с нищо през последните дни не показваше, че има такива страховити намерения", казват жители на Извор.
Георги Зайчев е откаран в реанимацията на бургаската болница в тежко състояние и най-вероятно ще бъде транспортиран до Клиниката по изгаряния във Варна. Преди да посегне на живота си, мъжът оставил писмо, в което написал, че иска да сложи край на мъките си.
На мястото на трагичния инцидент има полиция.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети