Меркел излезе победител от тв дебата с Шулц

DenNews.bg
04.09.2017
размер на текста:

Германският канцлер Ангела Меркел е победител в снощния телевизионен дебат със съперника й социалдемократ Мартин Шулц, сочи проучване.
Шулц заложи на атаки заради бежанците, отношенията с Турция и с президента на САЩ Доналд Тръмп.
Дебатът бе единственият между двамата основни кандидати за канцлерския пост преди парламентарните избори в Германия на 24 септември. Преди дебата Меркел, която се бори за четвърти мандат, имаше 14 пункта преднина пред Мартин Шулц в социологическите проучвания.
Анкета на агенция Инфратест Димап, поръчана за телевизия А Ер Де показа, че Меркел е била по-убедителна в дебата за 55 на сто от зрителите, които смятат, че тя е по-подходяща за лидер на Германия в сегашните глобални кризи. За 35 на сто по-убедителен е бил Шулц.
Кандидатът на социалдемократите възприе агресивен подход срещу канцлерa от самото начало на 97-минутния дебат. Държавническият опит на Меркел й помогна да обърне атаките в своя полза и нямаше тема или въпрос, които да я затруднят или покажат слабост.
Малко е вероятно дебатът да помогне на социалдемократите да обърнат тенденцията в електоралните нагласи, посочва Франс прес.
Наред с това около 50 на сто от избирателите все още не са решили за кого ще гласуват.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети