Дупница става арена на яростна битка за Балканския пояс по кикбокс между титаните Добри Радев и хърватина Ерик Буза

DenNews.bg
29.09.2017
размер на текста:

Домакин на едно от най-големите събития в професионалния кикбокс ще бъде Дупница през месец номеври. Това бе обявено днес при кмета на града на среща с вицеевропейския шампион по кикбокс Доброслав Радев и треньорът му Кирил Чакъров. На 18 ноември събитието ще се състои в спортната зала на Дупница, а организатори са Българската федерация, Община Дупница и дупнишкият клуб "Патриот". "Ще има 7 битки, като всички са само между професионалисти и рефери от най-висока категория. Наградите са финансови, както подобава за този вид галавечер с всички ефекти, богата програма... Това което ни притеснява е, че залата няма да успее да събере всички желаещи да влязат, тъй като на подобни битки идват от цялата страна. Ще има чужденци, както и най-добрите български кикбоксьори. За наша радост, гвоздеят ще бъде битката за Балканския пояс при 70-килограмовите между Добри Радев и Европейският шампион в тази категория Ерик Буза (Хърватия). Боевете ще бъдат само с ръкавици и миди, без никакви предпазни кори. Освен Добри, ще има още един дупничанин Иван Костадинов, който започна и тренира 6 години при нас, а след това продължи на профи-ринга. Месец преди състезанието ще дойде на подготовка в Дупница", обясни Чакъров. Той обяви, че покана ще бъде изпратена и на Кубрат Пулев да гостува като официален гост, но това ще стане след мача му с Джошуа. "Идеята на домакинството ни на тази галавечер е от много време, но чакахме да дойде времето. Сега е този момент. Това е идеална възможност дупничани да видят на ринга Добри, за който само четем и гледаме снимки. Какво представлява кикбокса и битките в тези галавечери, мисля че е излишно да коментираме за зрелището. Но пак казвам, че най-важното за мен е да покажем всички ние, дупничани, какво момче имаме. Нека този 18 ноември да бъде галавечерта на Добри", заяви инж.Чимев. "Няма какво да крием. Бъдещето пред Радев е едно - след 2 години при мъжете и само в професионалния кикбокс. Разбира се, ще търсиме сериозен мениджър, който да организира срещите му", допълни още Чакъров.

На срещата днес вицеевропейският шампион по кикбокс за младежи Доброслав Радев и треньора муКирил Чакъров споделиха впечатления от шампионата на Стария континент, домакин на който беше Македония. "Категорията на Добри бе с най-много състезатели - 17, като в нея бяха световни сили като Русия и Украйна. Бяхме подготвили отлично Добри и в крайна сметка стигна финала. Не искам да коментирам съдийство, казахме каквото имаше да казваме, за нас Добри си е европейски шампион", коментира Чакъров. "Конскуренцията бе жестока, но пък ако те е страх не ходиш. Бях сигурен, че ще взема медал, но макар сега да не успях да взема златото - другият път ще успея", категоричен бе 17-годишният боец. Той бе награден с икона на Св.Иван Рилски от кмета, който връчи плакет и на Чакъров. Младият състезател на националният отбор на България и дупнишкия "Патриот" изненада инж.Чимев като му подари шапка на любимият му футболен отбор "Ливърпул". Радев даде и първият си автограф, разписвайки козирката на шапката.
"Ето това е мъжкото. Да не се оплакваш от съдии, да не търсиш причини, че не си станал европейски шампион. Това е големият мъж, а Добри е вече пораснал като такъв. Следващата година те очаквам отново тук, с медал от Световното първенство", обърна се към Радев градоначалникът. Той обяви, че талантливият ни национал ще получава ежемесечно стипендия, както световният шампион по таекуондо за младежи Александър Джорджев.
"Освен Добри, имаме още няколко много добри деца в школата. Колеги от Варна и от други големи градове признават, че са очаровани от нашите състезатели. Не е тайна, че при нас изборът е малък, но пък качеството е много сериозно. Виждаме какво правят таекуондистите от Дупница, които са конкуренти с далеч по-големи клубове, които имат по-голям избор. Ние сме също малък клуб, но сред водещите в България. Истината е, че Дупница винаги е имал материал", каза още Чакъров. "Няма шанс да изкушат Добри да отиде в друг клуб. Той усеща подкрепата и на треньорите си, на семейството си, което е винаги до него, на кмета, който е помагал постоянно, на съотборниците, на хората по улиците, които го спират и поздравяват... Това е много важно, защото усещаш, че някой е зад теб", заключи треньорът.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети