Психопат е отровил бебешки пюрета в Германия, изнудва за 10 млн. евро

DenNews.bg
28.09.2017
размер на текста:

 Германската полиция издирва мъж, отровил бебешка храна във верига магазини. Мъжът изнудва властите за 10 млн евро, съобщава Daily Sabah. В полицията в Констанц, на южната граница на Германия, че е получено писмо от изнудвача още на 16 септември. В него пишело, че заразена храна вече е в търговската мрежа.

Германските власти изтеглили партидите и установили,че пет буркана с бебешка храна в магазините в близкия град Фридрихсхафен са били отровени.

От държавната служба за защита на потребителите заявили, че откритата в храната субстанция е етилен гликол. Съставката се използва в антифриз продукти и спирачни течности, които са токсични и фатални в големи количества.

Властите съобщили още, че в изпратеното писмо изнудвачът заплашва да отрови неопределено количество храна в клонове на немски търговци на дребно, в страната и извън нея, ако не му бъдат изплатени над от 10 милиона евро.

Органите на реда в Германия призовават обществеността да бъде бдителна за признаци на подправяне на храната.

Неофициална снимка от видеокамера, предоставена от полицията в Констанц на 28 септември 2017 г., показва заподозрян, в супермаркет в Фридрихсхафен, Югозападна Германия. Той е с очила и бяла шапка, приблизително 50-годишен.

"Приемаме тази заплаха много сериозно", каза на пресконференция главният прокурор Александър Богер.

Заместник-началникът на полицията на Констанц предупреди, че става дума за престъпник "без скрупули", но също така заяви, че при повишена бдителност "няма причина за паника".

Изнудвачът е поискал 10 млн. евро от веригата на дребно, съобщава "Билд". Заплахата била отправена в имейл, изпратен както до търговската верига така и до комисията за закрила на потребителите. В съобщението не се уточнява кой тип храна ще бъде отровен или в кой район или магазин ще бъдат поставени продуктите.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети