Марек Юнион Ивкони подписа с Галатасарай трансфера на Дауди Окело

DenNews.bg
25.09.2017
размер на текста:

 Марек Юнион-Ивкони си остава запазената марка в България за трансфер на свои играчи в силни клубове в Европа. Дупничани постигнаха договорка с турския гранд Галатасарай за диагонала си Окело Дауди. Националът на Уганда, бе привлечен през миналото лято в Дупница и само за година израстна много, с което закономерно привлече погледите на чуждите мениджъри и клубове. 22-годишният волейболист тренира 15 дни с турците и изигра 4 контроли, в които остави отлични впечатления.

"Да, разбрахме се с Галатасарай и през новия сезон Окело ще играе в Турция. Договорът е за една година, като не го продаваме, а само преотстъпваме. Той има още 4 години договор с нас, така че оттук на сетне бъдещето му е в големите европейски клубове и силни първенства, защото има страхотни качества", коментира мениджърът на дупничани Людмил Найденов.

"Политиката на клуба ни не е тайна, че е насочена към произвеждане на кадри, така че имаме играчи на този пост от школата на клуба, на които ще залагаме. Разполагаме с млад отбор, с потенциал, така че момчетата имат възможност да се развият и осигурят договори в чужбина. Не е изключено в следващите дни да пристигне на проби друг чужденец от Африка. Ние наемници не вземаме от години. В Марек Юнион-Ивкони философията е или играч от детско-юношеската ни школа или ако е външен, задължително трябва да притежаваме правата му", допълни клубният началник.

В края на седмицата, отборът заминава за Варна, където ще участва в международния турнир "Черноморски игри" с участието на домакините от Черно море, Арда (Кж) и гръцкия Александропулис.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети