Нарколаборатория като пещерата на Аладин откриха спецченгета в овчарник край Сливен

DenNews.bg
25.09.2017
размер на текста:

Специализираната прокуратура и ГДБОП задържаха група за производство на марихуана и разпространение на различни наркотици в Сливен
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества на територията на Сливен. Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура на 23 септември 2017 г. вечерта.

Според събраните доказателства Ремо А., Римял А., Стоян И. и Атанас Г. организирали производството на марихуана в стопанска постройка във вилната зона край града през юли 2016 г. Междувременно са се занимавали и с разпространение на различни други видове наркотици в града и региона.

При операцията по задържане и документиране на престъпната им дейност в използваното от тях специално оборудвано за целта помещение са открити над 200 стръка канабис с най-високо качество. Тайната „оранжерия“ е била професионално оборудвана с изкуствено осветление, капково напояване, система за проветряване.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в групата е наложено задържане до 72 часа. На 26 септември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети