11 двойки чакат финансова помощ от община Дупница за ин витро

DenNews.bg
18.09.2017
размер на текста:

11 семейства и двойки са подали заявления за отпускане на финансова помощ от община Дупница за извършване на ин витро процедури. Срокът за подаване на документите изтече, а в следващите дни те ще бъдат проверени от комисията към ОбС-Дупница.
Съгласно решението на местния парламент, всяка двойка получава по 1500 лева. Общата сума заложена в бюджета за тази година е 15 000 лева.
"Ще изчакаме резултатите от комисията. Ако всички 11 двойки отговарят на условията, ще внеса искане в ОбС-Дупница за увеличаване на сумата, за да бъдат подпомогнати всички. Това не е перо, от което трябва да се правят икономии", категоричен е кметът Методи Чимев.
Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия с председател д-р Кирил Кирилов, но отново имената се пазят в тайна.
Това е петата поред кампанията за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Над 50 двойки са получили финансиране до момента, а около 30 са бебетата, които са се родили след ин витро с помощ от общинския бюджет.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети