Полицай до всяко училище в област Кюстендил за 15-и септември

DenNews.bg
14.09.2017
размер на текста:

Пътен полицай ще има на пост до всяко училище в област Кюстендил за откриването на новата учебна година утре. Това увери началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР гл. инсп. Радослав Боюклийски на заседание на областната комисия по безопасност на движението по пътищата, свикано от губернатора Виктор Янев.
Припомняме, че в състава на комисията влизат кметове на общини, експерти в организацията на транспортните схеми, както и ръководителите и директори на териториалните звена.
Поводът за свикване на заседанието бе предприемане на мерки за опазване живота и здравето на учениците, както и за намаляване на пътните произшествия през есенно-зимния сезон.
„Изпратени са сигнални писма за създаване на организация до всички кметове със стартирането на учебната година. Направено е и предписание да се поднови пътната маркировка и осветление около района на училищата“, обясни още Боюклийски. По думите му стана ясно още, че е насрочена среща с директорите на училищата, на която ще им бъдат предоставени контактни данни на полицейските инспектори, които ще обслужват техния район.
Гл. инсп. Боюклийски увери, че за първия учебен ден целият наличен състав на сектор „Пътна полиция“ ще се оптимизира, за да осигури пътен полицай за всяко училище. Ще бъдат извършвани и ежедневни проверки в питейните заведения относно продажба на алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни лица.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети