Пенсионерка от Рила влиза в затвора, че искала да убие съседка с коса

DenNews.bg
12.09.2017
размер на текста:

Пенсионерка от Рила влиза в затвора за три месеца за отправени закани за убийство, които подсилила с размахването на земеделска коса и чупене на прозорци.
Вдовицата разиграла екшъна през април 2015 г. в имота на свои съседи. Първо тя счупила стъклопакет на къщата, използвайки косата като оръжие. След това продължила да замахва с косата към потърпевшата Й.С.Л., като се опитвала да нанесе удар по главата й. През цялото време подсъдимата отправяла закани за убийство.
Районен съд наложи на пенсионерката М.Д.С. окончателна присъда от три месеца лишаване от свобода при първоначален „общ” режим на изтърпяване на наказанието.
На основание чл. 68, ал.1 от НК съдът приведе в изпълнение и отложеното наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца при първоначален „общ” режим на изтърпяване на наказанието по наказателно дело срещу подсъдимата от 2010 г.
М.Д.С. трябва да заплати направените по досъдебното производство разноски в размер на 210 лв., както и направените в хода на съдебното следствие разноски в размер на 378 лв.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети