Великобритания започна отмяна на европейското законодателство

DenNews.bg
12.09.2017
размер на текста:

Британската Камара на общините подкрепи тази нощ Законопроекта за отмяна на европейското законодателство с 326 гласа "за" срещу 290 против.
Така законопроектът за прекъсване на отношенията с ЕС преодоля първото си голямо препятствие в парламента.
Целта на законопроекта е хиляди закони и регулации на ЕС да се трансформират в закони на Обединеното кралство, когато то напусне ЕС през 2019 г. Това е необходимо, казват консерваторите, за да се избегне хаос след Брекзита, предаде АП, цитирана от БТА.
Опозиционните депутати, подкрепени и от някои консерватори, обаче заявиха, че ще се опитат да внесат промени в законопроекта на следващия етап, когато текстът му бъде обсъждан подробно преди окончателното гласуване, тъй като според тях той дава прекалено големи права на правителството да променя закони.
Лейбъристите се опитаха да блокират процеса на обсъждането на законопроекта, призовавайки правителството да направи някои отстъпки, но след продължили повече от осем часа дебати, депутатите отхвърлиха с 318 гласа срещу 296 поправките на лейбъристите. На второ четене законопроектът бе одобрен с 326 гласа "за" при 290 против.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети