Кралев добави плакет към шампионската титла на Александър Джорджев

DenNews.bg
01.09.2017
размер на текста:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети шампиона от Световното първенство за кадети по таекуондо WTF в Египет Александър Джорджев от Дупница (кат. до 57 кг) и бронзовия медалист Кристиян Златев (+65 кг). Отличени бяха и техните треньори Христо Михалчев и Пламен Трънски.
Още в първата среща ръката на Джорджев бе счупена от съперник на същото място, на което я счупи и при извоюването на Европейската си титла в Румъния. Въпреки травмата обаче нашето момче стисна зъби и стигна до златния медал.
„През последните години има видим напредък в развитието на българското олимпийско таекуондо и тези успехи са поредното доказателство за това. Поздравявам ви за спечелените медали и ви пожелавам да сте здрави и да продължите да се трудите все така упорито, за да постигнете целите, които сте си поставили“, обърна се към медалистите Кралев.
Президентът на БФ таекуондо WTF Слави Бинев обеща, че поне трима състезатели ще се класират за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и България ще има поне един медал.
През тази година Владимир Далаклиев, който придружаваше младите си съотборници на срещата с Кралев, спечели исторически първи медал за българското таекуондо WTF от Световно първенство за мъже. Отличията на Александър Джорджев и Кристиян Златев също са първи за страната ни от планетарен шампионат за кадети.
Веднага след срещата при министъра Джорджев замина за преглед на счупената си ръка. Ако се възстанови от контузията, той и Златев ще участват и на Европейско първенство за кадети, което ще се проведе от 5 до 8 октомври в Будапеща. Преборванията за определяне на отбора за континенталния шампионат са днес.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети