Да си знаете: Венеция въведе 12 златни правила за поведение на туристите

DenNews.bg
04.08.2017
размер на текста:

Преди да стегнете куфарите за Венеция е добре да се запознаете с 12-те златни правила за поведение на гостите, които вече важат и чието неспазване ще бъде наказвано с глоби от 25 до 500 евро.
„Венецианските власти обявиха увеличаване на глобите за непристойно поведение. Вместо предишните 50 евро за къпане в каналите ще се плащат 500 евро. За разходка в града по бански или с разголено тяло глобата става 200 евро. По 100 евро ще се взимат от всеки, който си прави пикник на обществено място или кара велосипед в пешеходни зони”, се казва в съобщението на Асоциацията на руските туроператори.
Предвижда се глоба и за писане по паметници, която ще е в размер на 400 евро, както и за правене на боклук - 25 евро.
Туристите ще бъдат информирани за 12-те правила чрез нова кампания „Наслаждавай се. Уважавай Венеция” в социалните мрежи, както и със съобщения и плакати на сайта на общината, на билбордове и в местата, където има най-голямо струпване на хора.
Кампанията ще е на 10 езика.
Във Венеция вече действа ограничение на броя на туристите, които могат да посещават центъра на града. Вместо 100 000 души ще бъдат допускани само 60 000.
Въведен е и мораториум върху строителството на нови хотели и ресторанти за бързо хранене в историческата част на Венеция. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети