Двама рецидивисти са арестувани за отвличане и изнасилване

DenNews.bg
31.08.2017
размер на текста:

Двама мъже са задържани за отвличането и изнасилването на 45-годишна жена от поповското село Гагово.
На 29 август вечерта около 20:00 часа 53-годишният Стилян и 49-годишният Диян са пътували с още трима души в джипа на Стилян. Колата застига по пътя Гагово - Паламарца 45-годишна жена, която ходила да помага на мъжа си с пасенето на стадо крави, и се прибира към дома си.
Шофьорът на джипа и още един мъж слезли и поискали да се запознаят с жената, след като тя отказала, те започнали да я дърпат. Мъжете качили насила жената в колата и потеглили.
В Паламарца двама от пътуващите слезли, а Стилян и Диян продължили заедно с жената. През цялото време те натискали главата й надолу, за да не я види никой от селото.
На поляна извън селото двамата мъже изкарали жената и я накарали да се съблече чисто гола. Те заплашили, че ще я изнасилят с дървена палка, после и наредили да се качи обратно в колата.
Жената предвидливо оставила на поляната част от дрехите си с надеждата на връщане към селото съпругът й да ги забележи.
Стилян и Диян отвели жената в къщата на Стилиян. Те насила я качили в къщата, където я изнасилили въпреки молбите и съпротивата й.
Полицията дошла по сигнал на близките на жената и отвели в полицейското управление двамата насилници.
53-годишният Стилиян е осъждан два пъти за три изнасилвания - през 1986 и през 1992 г. и е изтърпял две ефективни присъди по пет и половина и пет години. Диян е осъждан 6 пъти за различни престъпления, включително и за блудство, като по някои от тях наказанията си е изтърпял ефективно.
Към момента двамата мъже са арестувани за срок от 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Търговище да внесе искане в Търговищкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети