Ди Каприо и Сандра Бълок дариха по милион долара за пострадалите от Харви

DenNews.bg
31.08.2017
размер на текста:

Актьорите Леонардо Ди Каприо и Сандра Бълок дариха по 1 милион долара за пострадалите от урагана Харви.
Ди Каприо е предоставил средствата чрез създадения от него благотворителен фонд на фондация „United Way". Актьорът неведнъж е участвал в подобни акции и е дарявал пари за пострадали от природни бедствия, включително след урагана Синди през 2012 г., както и след разрушителното земетресение в Хаити през 2010 г.
Актрисата Сандра Бълок е дарила своя милион долара на Международния комитет на Червения кръст (МККК).
„Радвам се, че имам възможност да помогна. Ние трябва да се грижим един за друг“, изтъкна носителката на „Оскар“.
Актрисата е живяла известно време в тексаския град Остин.

Междувременно Венецуела и Мексико оставиха настрана разногласията си със САЩ и предложиха помощ на пострадалите от в щата Тексас.
"Винаги ще бъдем до американския народ", заяви венецуелският външен министър Хорхе Ареаса и обяви отпускането на помощ от 5 милиона долара за засегнатите семейства в градовете Хюстън и Корпъс Кристи.

Дарението бе обявено въпреки наложените неотдавна на Каракас американски санкции и изказванията на президента Доналд Тръмп, че не изключва военен вариант по отношение на Венецуела, която се бори с остра икономическа и политическа криза.
Предложената парична помощ ще бъде осигурена от "Ситго" (Citgo) - американският филиал на венецуелската държавна петролна компания, която е сред компаниите с наложени от САЩ санкции.

За момента не е ясно дали Вашингтон ще приеме тази подкрепа.

Мексико, чиито отношения със САЩ са не по-малко напрегнати заради намерението на Тръмп за издигане на стена по границата и спора за Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), също предложи съдействие на Тексас.
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън, който разговаря вчера с мексиканския си колега Луис Видегарай във Вашингтон, благодари и отбеляза, че е много щедро от страна на Мексико да предложи помощта си в този особено труден момент.
Ние сме съседи и приятели, а приятелите постъпват така, отговори Видегарай.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети