Центърът на София под блокада заради мача България-Швеция днес

DenNews.bg
31.08.2017
размер на текста:

Центърът на София ще бъде под пътна блокада днес, заради строги мерки за сигурност за футболната среща между отборите на България и Швеция.
Квалификацията за Световно през 2018 г. започва в 21.45 часа на Национален стадион ”Васил Левски”, а мачът е решаващ, тъй като националите имат шанс да се преборят за едно от двете места в Група А, които водят до финалите.

Районът около стадиона ще бъде затворен. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства в тази зона.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат и частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20 часа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети