Свидетел срещу Ценко Чоков бере душа след жесток побой

DenNews.bg
30.08.2017
размер на текста:

Свидетел по делото в специализирания съд срещу кмета на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е с опасност за живота, след като е бил пребит жестоко. Емил Марков е със спукан череп, счупена ръка и други травми, съобщава "Конкурент". Марков е настанен в плевенската болница.

Близките на пребития мъж разказват, че гардовете от частната охранителна фирма на Цецо Тинчев, която пази имотите на Чокови в Галиче, от месец тормозели Марков и го заплашвали да оттегли показанията си по делото за организираната престъпна група и да не се явява пред съд. Мъжът обаче отказал и най-напред му отмъстили като подпалили преди дни селскостопанската му постройка, в която изгорели стотици бали сено за отглежданите от него животни. Когато и това не стреснало свидетеля, охранителите решили да действат по-грубо. Пред очите на куп свидетели охранителят Пламен Динев пребил с бухалка Марков. По-късно побойникът бил задържан от полицията при опит да напусне селото, пише Сега. По случая е заведено и досъдебно производство в РУ на МВР в Бяла Слатина. Делото срещу Чоков е на 7 септември.
Припомняме, че в началото на май т.г. няколко свидетели се отрекоха от показанията си. „Искам да се откажа от показанията си. Бях объркан. Селото беше в хаос. От полицаите също имаше натиск. С Мартин Чоков сме имали дребни дразги и нищо повече", аза тогава пред спецсъда Петко Давидов, свидетел по делото срещу Ценко Чоков и сина му Мартин, които са обвинени в организиране на престъпна група за рекет, побой и лихварство заедно с още шестима души. Петко заяви, че е излъгал в показанията си пред разследващите, тъй като „много хора се бяха обърнали срещу кмета и аз да съм в кюпа“. Той разказа пред магистратите, че семейството му и това на Чоков са в много добри отношения, прекарвали всички празници заедно. „Аз не знам г-н Чоков да е давал пари на лихва. Взимал съм на заем от него“, допълни свидителят.
На 6 юни Врачанският административен съд прекрати пълномощията на Ценко Чоков като кмет на Галиче. Основният аргумент е, че докато е в ареста, ползва неплатен отпуск, което е незаконосъобразно. Източник: actualno.com

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети