Българин, хакнал банковата сметка на Бил Гейтс, е арестуван във Филипините

DenNews.bg
03.08.2017
размер на текста:

Българин е арестуван във Филипините по подозрение за участие и ръководене на организирана престъпна група, занимаваща се с клониране на дебитни и кредитни карти, съобщава abs-cbn.
През 2011 година мъжът е бил задържан за проникването на банковата сметка на основателя на Microsoft Бил Гейтс.
Българинът е арестуван вчера, 2 август, на пристанището в Замбоанга във Филипините. Той искал да се качи на пътнически кораб до провинцията Тави-Тави, но бил задържан, защото не представил документи за пътуване.
Бреговата охрана във Филипините е идентифицирала мъжа - Константин Симеонов Кавръков, на 33-годишна възраст. Сънародникът ни е задържан за разпит. Според филипинската брегова охрана през 2011 година Кавръков е бил арестуван за това, че хакнал банковата сметка на милиардера Бил Гейтс.
Очаква се официалното изявление на властите в страната. Ако бъде повдигнато обвинение срещу българина, той ще остане в ареста.
Арестът на българина е резултат от строгите мерки за сигурност по пристанищните зони във Филипините, които са следствие на извънредното военно положение в страната, обявено от президента Родриго Дутерте. Извънредното положение във Филипините ще продължи до 31 декември. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети